Wednesday, 6 June 2012

Minyak Pelincir Yg Tidak Disukai Bengkel Memperbaiki Kenderaan ialah JTX1000

www.facebook.com/myjtx1000


Satu-satunya minyak yang tidak akan disarankan oleh pomen kerana enjin kereta sukar untuk rosak jadi kereta akan payah masuk workshop, oleh tu pomen payah nak cari makan.Teknologi Tribology dapat mengurangkan geseran diantara besi sehingga 99.999 %.
                            




FORMULA TRIBOLOGY


TRIBOLOGY adalah ilmu dan teknik interaksi relatives dalam permukaan yang bergerak.ini merangkumi kajian dan pelaksanaan prinsip-prinsip geseran,pelupasan dan memakai. Kata 'tribology' berasal dari bahasa Greek-τριβ akar dari kata kerja - tribo "Ι menggosok", dan akhiran loji.




TRIBOLOGY memainkan peranan yg penting dalam industry insfratruktur.dalam operasi logam yang bergerak,geseran antara logam akan meningkatkan daya dalam pergerakan logam yg bersentuhan..hal ini akan mengakibatkan kos yg meningkat dalam pengantian alat ganti dan pengunaan minyak petrol.dengan tercipta nya formula tribology satu lapisan pelincir ini tercipta sekaligus dapat mngurangkan pergeseran dan pengunaan daya tekanan dalam pergerakan enjin..dengan formula tribology ini,ia juga dapat membantu melindungi komponen enjin yg bergerak dalam keadaan ekstreme dan dapat mengurangkan kerosakan komponen enjin.


Menjimatkan Petrol 10%-20%.
Meningkatkan Kuasa Enjin 20%-30%.
Memanjangkan Jangka Hayat Enjin.

1. Tahan tekanan lampau & menangkis hakisan pada enjin.
- enjin dilindungi
2. Meningkatkan kuasa enjin.
- lebih laju
3. Formulasi EP/AW.
- minyak untuk pemanduan lasak / agen yang menghindari kehausan enjin
4. Membolehkan pergerakan enjin yang lebih stabil & senyap.
- tiada gangguan ketika memandu
5. Mengurangkan penggunaan bahan bakar seperti petrol, diesel & gas.
- menjimatkan wang untuk perjalanan lebih jauh
6. Penukaran minyak boleh melebihi 10,000 km.
- lebih jimat wang dan masa
7. Menghakis @ mencegah tompokan kotoran minyak.
- enjin kelihatan seperti baru
8. Mengekalkan pelinciran terbaik bagi permukaan keluli yang bersentuhan.
- enjin lebih lancar dan senyap
========================


Minyak Pelincir JTX1000 sesuai untuk semua jenis kenderaan berjenama Proton, Perodua, Honda, Toyota, Mercedes, BMW, Hyundai, Mini, Mitsubishi, Audi, Ferrari, Kia, Porsche, Mazda, Ford, Chevrolet, Isuzu, Land Rover, Suzuki, Volkswagen, Naza, Citroen dan lain-lain.

=========================

FUNGSI-FUNGSI HEBAT LAIN:

* Jika minyak hitam kereta kering, fungsi Tribology dapat mengelakkan enjin kereta daripada jem.Untuk percubaan guna minyak enjin JTX 1000 sepenuhnya, hidupkan enjin kenderaan dalam 20 minit, kemudian keluarkan kesemua minyak JTX 1000 yang didalam enjin, kenderaan anda dapat bergerak lebih 50km walaupun tanpa minyak hitam kereta.Hanya untuk mereka yang condident.

    * Menjimatkan penggunaan petrol sehingga 10% - 20%.Bermakna setiap perbelanjan RM100 petrol, anda boleh jimat hampir RM10-RM20 kos petrol.Ujian dilakukan dalam kelajuan yang konstan.

* Tambah power.Sangat membantu kepada kaki drift dengan kaki lumba.Meningkatkan power enjin sehingga 20% ke 30%.Kesan ketara bila anda tekan minyak kenderaan, enjin tidak sebu,terus pergi dan pergi, cuma berani dengan tidak je.

* Jika perjalanan anda terpaksa mengharungi kawasan banjir,anda tak perlu risau jika enjin kenderaan anda masuk air kerana JTX 1000 boleh menyelamatkan enjin daripada jem.Selamat..tak perlu overhaul enjin.Minyak hitam biasa jika campur air, enjin boleh jem

_________________________________________________________________________________
  • Diperkuat dengan agen penahan tekanan dan pencegah geseran untuk mencapai perbatuan 10,000 km.
  • Meningkatkan kuasa enjin.
  • Mengurangkan suhu semasa perjalanan.
  • Pergerakan enjin yang lebih stabil dan senyap.
  • Mengurangkan penggunaan bahan bakar seperti petrol, diesel atau gas.
  • Bersesuaian dengan kenderaan yang menggunakan minyak petrol atau diesel.
  • Minyak pelincir yang dijamin kualiti dengan sijil ISO 9001.


Agen yang menahan tekanan dan mencegah geseranMembekalkan pelinciran yang secukupnya dan mencegah geseran.
Agen BeralkaliMeneutralkan bahan asing berasid yang terbentuk dalam enjin.
Pencegah hakisanMencegah hakisan bahan-bahan berasid yang terbentuk pada permukaan keluli dalam enjin.
Agen anti pengoksidanMengurangkan dan mencegah tompokkan minyak.
Agen pembersihMencegah minyak yang kotor serta kotoran lain yang terlekat pada permukaan keluli dalam enjin.
Agen penghapusMengekalkan kelinciran yang secukupnya bagi permukaan keluli yang bersentuhan/bergeseran.Mencegah kotoran minyak daripada terkumpul. Mencegah penapis minyak daripada tersumbat.

KELEBIHAN JTX 1000
  • Penjagaan enjin yang lebih berkesan (Anti-Sludge, Anti-Rusty & Anti-Oxidation)
  • Pelincir mineral berteknologi tinggi untuk kegunaan enjin petrol dan diesel. (Multi-Grade oil SAE 15W/50. Sesuai untuk iklim/cuaca panas kerana mampu merendahkan suhu enjin)
  • Jarak perjalanan lebih jauh sehingga 10,000km.
  • Penjimatan penggunaan petrol sehingga 25%.
  • Kos servis lebih jimat. Bagi servis yang pertama kali dengan minyak JTX1000, gunakan sehingga 7000km-8000km sahaja kerana untuk membersihkan saki baki minyak lama dalam enjin. Penggunaan bagi kali yang kedua dan seterusnya, boleh diteruskan sehingga 10,000km. (Oleh kerana penggunaannya agak lama, gunakan penuras minyak (oil filter) yang original atau dari jenis lain yang berkualiti).
  • Pengiktirafan SAE (Society Automotive Engineers) di peringkat antarabangsa dan Malaysia.
  • Jenama bertaraf Superbrand Malaysia yang telah melalui pelbagai ujikaji sebelum digunapakai.
  • Enjin lebih bersih dan tiada tahi minyak ditinggalkan.
  • Bunyi berkurangan. Lebih senyap terutama ketika pemanduan laju.
  
              Lihatlah perbezaan kesan geseran pada engin anda.

UNTUNG'AN MENGGUNAKAN JTX 1000

Jika anda fikir anda rugi, sila lihat jadual penukaran minyak pelincir anda dengan JTX 1000.


Jenis KenderaanHarga Minyak Pelincir BiasaHarga Oil FilterJumlahJumlah (km)
Proton WajaRM80 (anggaran)/4 literRM30 (anggaran)RM1105,000km/3 bulan
Motosikal 125ccRM20 (anggaran)/1 liter-RM20Sebulan sekali
<
Jenis KenderaanHarga Minyak Pelincir JTX1000Harga Oil FilterJumlahJumlah (km)
Proton WajaRM160 /4 literRM30 (anggaran)RM19010,000km/6 bulan
Motosikal 125ccRM160 /4 liter (4X guna)-RM1604 liter = 8 bulan

Cuba anda bandingkan jadual di atas, jika anda menukar minyak pelincir biasa kali kedua iaitu selepas 5,000km, jumlah $$$ yang dibelanjakan sebanyak RM220 atau lebih. Namun jika anda menggunakan JTX1000, hanya dengan sekali penukaran, ianya menyamai 10,000km (2x penukaran minyak biasa). Anda untung RM20 atau lebih jika menggunakan minyak JTX1000.
Mengapa perlu fikir panjang untuk mencari minyak pelincir yang terbaik bagi kereta anda.
Ada di antara pengguna kereta sanggup menggunakan minyak 'fully sintetic' yang sangat mahal. Harganya hingga mencecah RM300/4 liter. Bertukarlah kepada JTX1000 kerana ianya juga FULLY SINTETIC dan murah berbanding minyak lain di pasaran.


TESTIMONI PENGGUNA MINYAK JTX1000



Enjin buka head..... bersih dan berkilat, selepas guna minyak JTX1000 setiap kali servis. Gambar A : sebelum guna JTX1000. Gambar B : setelah guna JTX1000.





-------------------------------------------------------------------

Saya pengguna kereta waja 4G93 GDI 1.8(A). Memang puas hati lah guna enjin tu tp lama-lama bawa dah rasa berat pulak. nak naik sampai 120km/jam pun sengsara tekan minyak. Saya cadang nak tambah treatment jer... tp bila saya disyorkan guna JTX1000, saya rasa perubahan yang amat ketara ketika memecut. sekarang ni, pasal pecutan memang tiada masalah....ringan dan senyap. dula bila ppecut sampai 120km/jam, pasti bising dan kene tekan minyak banyak. Sekarang kete saya dapat naik smp 140km/j. Tu pun tak perlu tekan banyak minyak. So minyak pun kurang la.....tq JTX1000.
Gden....Kuching, Sarawak

=====================================================

Saya pengguna VIVA 850... sebelum ni servis guna minyak dari Pusat Servis Perodua saja. Saya gune kete ni setiap hari kurang-kurang 80km sehari perjalanan pegi balik. Dalam perjalanan, kadang2 saya ingin sangat nak pecut laju ckit tp bunyi enjin macam nak pecah bila dipaksa sampai 120km/j. Bila dah tukar minyak JTX1000, kini kete saya boleh memecut dgn mudah smp 120km/j dan rasa ringan. bunyi pun senyap... best la myk ni... yang penting enjin bersih.
Zue....Kuching, Sarawak.
=================================================================
Dulu sy guna i-charge untuk kurangkan minyak dan stabil elektrik. Matrix saya kini guna JTX1000. Bezanya, sangat ketara... guna minyak JTX enjin lebih senyap dan kuat pick-up. daya pecutan pun hebat...takde masalah nak memotong.
Idruz... Semarahan, Sarawak.


------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni Proton Exora

---------------------------------------------------------------
Testimoni Perodua Viva Elite 1.0(A) Premium Edition

Puan Azlina : Saya berpuas hati dengan prestasi enjin kenderaan saya. Hubungi saya jika anda mahu mendapatkan JTX1000 (012-7201 621)

------------------------------------------------
Testimoni Mercedes

Encik Hilal : Saya kini menjadi pengedar minyak pelincir JTX1000 setelah berpuas hati dengan prestasinya
                   setelah saya gunakannya.
====================================================
Info Tambahan di Facebook:

http://www.facebook.com/myjtx1000
----------------------------------------------------------------

JIKA ANDA MAHU MENCUBA DAN MENDAPATKANNYA

HUBUNGI KAMI

1) KL : 
Hj Nasir  012-7711 621

2) Bestari Jaya :
En. Shamer 016-2386 634
Pn. Zaili  012-2511 025

3) Seremban : 
Mr Zul 013-3424 972

4) Simpang Pertang, N9 :
 Mr Maarup 019-660 1790


atau 

Bengkel JTX1000 

1) Sg Buloh, Selangor) 
Mr. Faizol (Lan)  013-3828 090

2) Dengkil : Al Hijrah Autospot)
Mr. Azam : 019-3883 846
Mr. Kamal : 017-6487 802

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Post a Comment