Sunday, 23 October 2011

Klinik Pakar ada di Akademi Taipan juga

23 Oktober, kawan membawa dua orang anak gi klinik pakar kanak-kanak di Bandar Manjalara. Ia menjadi pilihan kawan kerana serasi. Dahulu kawan bawa anak-anak gi Klinik Dr. Jamil, Bandar Tasik Puteri sebab duduk berdekatan dan serasi dengan kami sekeluarga. Oleh kerana kini kami tinggal di Jalan Duta, perjalanan jauh perlu ada altenatif klinik untuk mendapatkan penawar.

Apakah kaitan Klinik Pakar dengan Akademi Taipan? Nak tau kaitannya,...meh kawan habaq.

Klinik pakar adalah klinik yang doktornya telah mempelajari ilmu perubatan di tahap dua. Tahap pertama adalah tahap ilmu perubatan umum, dipelajari semua perkara (am atau general). Tahap dua adalah tahap penghususan (specilist/pakar dalam 1 bidang sahaja). Contoh seperti gambar dibawah ini, Klinik Pakar Kanak-kanak.
Berbalik kepada kaitan dengan Akademi Taipan.  Akademi Taipan (AT) adalah dikira klinik juga tetapi bukan dibidang perubatan. Akademi Taipan adalah klinik pakar dibidang keusahawanan.  Buktinya....akademi telah melahirkan hampir 150 orang cikgu dan mentor berpangkat CDM setelah 10 tahun menceburi bidang keusahawan.  Pelbagai lapisan masyarakat dari suri rumah (house wife) hingga mereka yang  
memiliki kepakaran profesional (doktor, lawyer, engineer, CIO, akauntan, arkitek, pensyarah) berjaya digilap
oleh AT.

Dengan kata lain, AT adalah pakar menyelesaikan penyakit yang dihidapi oleh orang ramai yang menghadapi 
MASALAH KEWANGAN. 

Jika anda menghadapi MASALAH KEWANGAN, kami di Akademi bersedia membantu anda menyediakan 
pancing untuk anda selesaikan MASALAH KEWANGAN ANDA.

Inilah gambar pelanggan klinik pakar kanak-kanak berkenaan.


No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.